Keramische BBQ: mannelijker dan dit kun je je niet voelen

Keramische BBQ

Het geluid van knisperende kolen op een gloeiende plaat. De hitte die van de BBQ afkomt. Je vrienden die met elkaar staan te lachen om een vunzige mop met een ijskoud biertje in hun hand. Dat zijn de dingen die je als man een echte man laten voelen, nietwaar? Een keramische BBQ brengt een goede toevoeging aan je leven.

Keramische BBQ zorgt voor de ultieme mannelijke sfeer

Met een keramische BBQ moet je ervoor zorgen dat er geen vrouwen in de buurt zijn. Dit wil je alleen doen met je vrienden, zonder gestoord te worden door allerlei ruizen van buitenaf. Volle concentratie is nodig om de juiste temperatuur in te stellen op de BBQ om jou en je vrienden het beste stukje vlees te serveren.

Keramische BBQ brengt perfect op temperatuur

Waar het voor een gewone kolen BBQ heel lastig is om de temperatuur te controleren, gaat de regulatie met een keramische BBQ als vanzelf. Een keramische BBQ (ook wel ‘kamado’ genoemd) wordt aangestoken met zuivere houtkool van hardhout waar niets aan is toegevoegd. Er is een minimale hoeveelheid zuurstof toegelaten in dit soort kool, wat de kwaliteit hoger maakt.

Er wordt geen gebruik gemaakt van briketten in een keramische BBQ omdat briketten gemaakt worden van het afvalproduct van houtskool. Het is moeilijker aan te steken. Daarbij kun je met pute houtskool hogere temperaturen halen, wat maakt dat het vlees beter geschroeid en gegrild kan worden.

Je maakt een keramische BBQ ook niet aan met vloeistoffen of aanmaakblokjes omdat dit de smaak van het vlees niet ten goede komt. Keramische BBQ’s zijn gemaakt van keramisch klei. Dat is poreus materiaal, dus als je er vloeistoffen in gooit om het vuur aan te maken, kan dit een nare smaak opleveren.

Meerdere methodes

Er is niet één manier om een keramische BBQ te gebruiken. Je kunt met een lage temperatuur je vlees langzaam gaarkoken, het vlees grillen of zelfs stomen. Toch zijn er een aantal gouden regels om de BBQ aan te steken. Ten eerste moet de BBQ op een vlakke, horizontale, warmtebestendige plek staan. En het moet minimaal 2 meter verwijderd staan van brandbare objecten. Zo kook je niet alleen lekker, maar ook veilig.