Site pictogram mensbasics.nl

De Nikon D7500: professioneel maar comfortabel

Nikon D7500

De slogan van de nieuwe Nikon camera is ‘I am chasing moments’. Een quote om volgens te leven, want we zijn vaak zo afgeleid doordat het internet de hele wereld aan onze voeten legt dat we soms vergeten ook aanwezig te zijn in het hier en nu. De Nikon D7500 geeft je de kans om mooie momenten niet alleen achterna te zitten, maar ook nog eens vast te leggen in de beste kwaliteit. Of dat nou is op een familieverjaardag, als professionele fotograaf bij een fotoshoot, of als er ineens iets moois voorbij vliegt tijdens een vakantiewandeling.

Nieuwe eigenschappen van de Nikon D7500

Een van de meest opvallende dingen aan de Nikon D7500 is de naam. Ondanks dat de camera de opvolger is van de D7200, heeft Nikon ervoor gekozen 7300 en 7400 overslaan en meteen een sprong te maken naar de Nikon D7500. De sprong naar een rond getal laat zien dat het een echte vernieuwing is en niet hetzelfde is als zijn voorganger met wat nieuwe opties – en hint er tegelijkertijd naar dat het model meer overeenkomst heeft met de Nikon D500.

De Nikon D7500 heeft hetzelfde autofocussysteem als de D7200, maar met meer autofocuspunten, waardoor deze kan zorgen voor snelle onderwerpherkenning en precieze volgmogelijkheden. De Nikon D7500 heeft dezelfde sensor als de D500. De camera zit als het ware tussen de D7200 en de D500 in. Het compacte formaat van de D7200, maar veel van de goede kwaliteiten en eigenschappen van de D500. Het is tevens een van de eerste Nikon camera’s die filmt in 4K. Ook is het voor het eerst mogelijk de video’s op te slaan als mp4, wat het een stuk makkelijker maakt om ze te bekijken op je smartphone of computer.

Voor wie is de Nikon D7500?

Een professionele fotograaf zal waarschijnlijk een zo groot mogelijk aantal megapixels op zijn camera willen hebben. Dit is een gebied waar de Nikon D7500 misschien niet ideaal in valt. De camera is het meest geschikt voor amateurfotografen – maar wel voor serieuze amateurfotografen. Als je graag een extra stap neemt voor de perfecte foto en niet bang bent om creatief aan de slag te gaan met alle instellen die de camera te bieden heeft, is de Nikon D7500 de ideale camera voor jou. De camera is ontworpen om zo langdurig mogelijk zo comfortabel mogelijk te zijn. De Nikon D7500 heeft een diepe grip, wat het mogelijk maakt om de camera langdurig vast te houden zonder moeie handen te krijgen die alle foto’s wazig maken.

Al met al is de Nikon D7500 dus zeker een waardige toevoeging aan de reeks van camera’s die Nikon uit heeft gebracht. Kwaliteiten van een professionele camera, maar voorzien van alle gemakken die een enthousiaste amateurfotograaf nodig heeft.

Mobiele versie afsluiten