Sierbestrating: voor een stoere tuin

sierbestrating

Sierbestrating is een prima manier om je tuin aan te kleden en vorm te geven. De afwisseling in materiaal, de keuzes voor patronen en tegels is zo groot dat je er alle kanten mee op kan. Van sierlijk tot stoer of natuurlijk, met sierbestrating ontwerp je een tuin die bij je past.

Sierbestrating: keuze in overvloed

Als je zoekt op afbeeldingen voor sierbestrating dan kom je foto’s tegen van een eindeloze hoeveelheid tuinen, de één nog mooier dan de andere. Dit geeft eigenlijk al aan hoeveel je met sierbestrating kan doen. De tijd dat we zomaar wat betonnen tegels in de tuin leggen, is voorgoed voorbij. Je hebt een ruime keuze aan materiaal, kleur en patronen. Daarnaast kun je er zelf voor kiezen de tegels op een bepaalde manier neer te leggen. Recht en abstract of sierlijk en slingerend. Elke keuze heeft invloed op de uiteindelijke vormgeving van je tuin.

Stoer en mannelijk

Om een tuin te creëren waar je als man lekker kunt chillen, barbecueën en vrienden kunt ontvangen, kun je stoere, industriële siertegels gebruiken. Strakke lijnen en een combinatie van interessante kleurtinten maken je tuin een plek waar je graag wilt vertoeven. Met natuurlijke afscheidingen als plantenperken kun je meerdere zithoeken maken zodat in grotere groepen je je wat kan afzonderen met andere gesprekspartners. Dit maakt je feestje informeel en knus. Ook voor het maken van deze afscheidingen kun je sierbestrating gebruiken, waarbij de vloer vertelt dat je in een andere zone in de tuin bent. Maar denk ook aan muurelementen die je kunt gebruiken. Voor elke hoek kun je een andere sfeer kiezen of je kunt gaan voor een meer egale stijl.

Materiaal

Siertegels worden gemaakt van verschillend materiaal en het is belangrijk dat je kijkt welk materiaal het beste in jouw tuin past. Je hebt keramische tegels, betontegels, natuursteentegels, klinkers en stenen. Elk materiaal heeft zijn eigen, unieke eigenschappen en een verschillende duurzaamheid. Maar denk ook aan invloeden van het weer bijvoorbeeld veel zon in bepaalde hoeken of helemaal geen zon. Door gebruik van verschillend materiaal kun je siertegels kopen in allerlei prijsklassen en dat maakt dat zij voor veel mensen beschikbaar zijn. Dus laat je inspireren en verbouw je tuin!