Wetsuit, een belangrijk aspect van de sportieve man

Het voorjaar komt er weer aan en dus is het eerdaags weer warm genoeg om lekker te gaan watersporten. Een goed wetsuit is vaak een belangrijk onderdeel van het Watersporten. Hier zijn vele keuzes in. De keuze van is gebaseerd op smaak, maar vooral op welke Watersport u gaat beoefenen. In deze Blog helpen we u de juiste keuze te maken.

Wetsuit dames

Wetsuit heren:

In de keuze is een duidelijk onderscheid te maken in heren en dames modellen. Dames modellen hebben een andere pasvorm dan de heren. Voor ieder type watersport is een ander type beschikbaar in sommige gevallen is het verstandig aanvullende accessoires aan te schaffen. Bij zeilen is de slijtage vele malen heviger dan bijvoorbeeld bij Wakeboarden. Naast het type waterport is de keuze ook afhankelijk van de temperatuur. Bij warme temperaturen wordt vaak gekozen voor een zogenaamde Shorty. Deze heeft korte mouwen en korte pijpen. In de winter wordt vaak gekozen voor een dikker wetsuit, waarbij de neopreen dikker is. Neopreen is het materiaal waar wetsuits van gemaakt worden. Als het echt koud is bestaat er ook nog te steamer. Deze is van binnen gevoerd. U kunt dan ook nog Neopreen handschoenen aanschaffen zodat uw handen ook warm blijven.

Wetsuit dames:

Bij wetsuites voor dames zijn een aantal andere aspecten van belang bij de aanschaf waar u op moet letten. De afgelopen jaren is het assortiment bij de Dames Wetsuits behoorlijk verbreed. Naast de reguliere M is er ook de M+ als u een grotere Borstomvang heeft. Hierdoor is de kans voor u als dame dus vele malen groter geworden dat de passing perfect is. Naast deze maten is ook de shorty beschikbaar bij de dames en voor als het echt koud is ook de steamer.

Wetsuit accessoires:

Vaak bent u er met alleen een wetsuit nog niet en zijn er aanvullende accessoires nodig. U kunt daarbij denken aan onder andere waterschoenen. Als u gaat zeilen is het van belang om goede Neopreen waterschoenen te hebben. Hierdoor heeft u enigszins bescherming als u uw voeten stoot en heeft u in uw zeilboot voldoende grip. Een Lycra shirt kan ook van belang zijn. Niet iedere huid kan goed tegen het Neopreen met vervelende uitslag als gevolg. Een Lycra shirt onder uw wetsuit kan daarbij helpen. Als u gaat waterskiƫn of Wakeboarden dan is een helm van belang.