Fit voor de zomer!

Omega 3

Zijn ze er nog? Die goede voornemens van begin januari? Het waren grauwe, maar vooral koude dagen de afgelopen weken. En als het weer niet meezit, is het natuurlijk makkelijk om de handdoek in de ring te gooien. Het voornemen om weer actief te gaan sporten en deze zomer fit voor de dag te komen ebt langzaam weg. Vandaag ga ik jullie wakker schudden en die spreekwoordelijke schop onder de kont geven. Dit zal ik doen door jullie een aantal bruikbare tips te geven. Nu is het tijd om door te zetten. Vandaag is het de dag om in jezelf te investeren zodat je tijdens de zomerdagen kan profiteren!

Een pull-up bar in huis

De naam zegt het natuurlijk al: een pull-up bar is simpelweg een optrekstang. Helaas, het is geen bar waar je bier kunt bestellen. Een optrekstang is echter wel de ideale bar om je te helpen aan een fit lichaam. Met behulp van een optrekstang kun je eenvoudig meerdere spiergroepen trainen. Hierdoor zijn je volledige rug, schouders en biceps te trainen met één oefening. Door je handen smal naast elkaar te plaatsen of juist breed uit elkaar te plaatsen kun je de nadruk op verschillende spiergroepen leggen. Bijvoorbeeld bij een smalle houding pak je ook nog even de biceps mee. Je hebt universele optrekstangen die je aan je deurkozijn kan bevestigen of je kan er voor kiezen een volledig rek aan te schaffen. Op elk moment van de dag kun je er voor kiezen om een paar oefeningen te doen. Een laagdrempelige oefening met een hoge impact – en dat voor een zachte prijs. Kortom, geen excuses meer! Met een pull-up bar in huis wordt die killerbody realiteit.

Liever in groepsverband sporten?

Heb je moeite om jezelf te motiveren? Sluit je dan aan bij een sportvereniging. Daar ontmoet je eenvoudig nieuwe mensen met hetzelfde doel. Samen sta je een stuk sterker. En dat is zeker het geval in de sport. Je sportgenoten zullen je aansteken met hun enthousiasme. Tegenwoordig worden er veel recreatieve boks en kickboks trainingen gegeven. Daarbij traint je het volledige lichaam en bouw je ook nog eens een stevige conditie op. Doordat het recreatieve trainingen zijn, is de kans op blessures minimaal.

Omega 3 supplementen voor een goed herstel

Na al dat sporten is het belangrijk dat je lichaam goed hersteld. Anders vergroot je namelijk de kans op schade in de vorm van blessure. Om goed te kunnen herstellen heeft je lichaam bepaalde voedingsstoffen nodig. Naast de welbekende eiwitten hebben je spieren ook onverzadigde vetten nodig. Met behulp van Omega 3 supplementen krijg je eenvoudig de juiste waardes aan onverzadigde vetten binnen die je spierherstel bevordert.

Dankzij mijn handige tips staat niets je meer in de weg om fit de zomer in te gaan.