Philippe: maak je outfit compleet!

VanArendonk

De bovenstaande titel is de naam van een bedrijf waar ik heel veel leuke schoenen naar boven heb zien komen. Zo hebben ze daar de merken als Nubikk, Timberland, Clarks, Hugo Boss en meer. Deze maand viel het merk ‘Philippe Model’ me op. Bij de eerste tel, oogde de schoen al voor mij als uiterst comfortabel. Verder zag het er ook sportief uit met optie uit diverse kleuren en ook niet geheel onbelangrijk: op dit moment zijn een aantal schoenen afgeprijsd.

Elitair product

Het merk Philippe Model is een Frans merk, gemaakt door de ontwerper van wie de naam de eer draagt. Zijn kledinglijn is voornamelijke gericht op schoenen en hoeden. Van origine was deze lijn vooral gericht op vrouwen. De drie hoofdeigenschappen waren daarbij ‘simpel’, ‘elegant’ en ‘iconisch’. Door het Italiaanse leer en andere materialen waar de schoenen van gemaakt worden, krijgt de schoen in mijn ogen de kers op de taart. Niet alleen omdat leer kwalitatief langer meegaat en het goede bescherming biedt aan de schoen, Het óógt ook kwalitatief. De glans van dit materiaal geeft het gevoel dat het er toe doet, althans, zo zie ik het.

Het huidige ‘model’

De lijn van Philippe draaide niet alleen maar om de ‘elegantie’ van het merk. Tegenwoordig bestaat het nieuwe assortiment vooral uit sportief gekozen schoenen. Hoewel dit een totaal ander uiterlijk blootgeeft dan de toenmalige modellen. De schoenen ogen nu sportiever en bij bepaalde varianten van de schoen is lichte glinstering waarneembaar. Ik denk zelf dat hierin de ‘elegantie’ verwerkt zit. Ook kun je bij alle schoenen van Philippe Model zien dat er een bepaald sjabloon van een wapenschild te zien is. Dit is het icoon van het merk. Ik moet zeggen dat dit de hele ‘look’ wel af maakt. Hieruit zou ik kunnen vormen dat dit merk edelmoedigheid uitstraalt.

WAAROM AAN TE RADEN

Nu ik alles heb bekeken van dit merk, kan ik zeggen dat ik er zeer over te spreken ben. Door het materiaal van de schoen, waar ik het eerder in deze blog over had, vormen je voeten zich makkelijker naar de schoen. Kunstleer heeft datzelfde effect niet, want doordat het geen echt leer is en de stof dus ook anders is in tegenstelling tot de ‘look’, past het zich minder soepel aan. Het lijkt me namelijk erg moeilijk om zoveel eigenschappen in 1 schoen te vormen en volgens mij komt dit ook niet vaak voor. Begrijp me niet verkeerd, als je denkt dat ik het heb over de multifunctionaliteit in deze schoen. Ik vind dat deze schoen in het dagelijks gebruik, exclusief sporten en andere speciale gelegenheden, veel te bieden heeft.